Terug naar casestudies

Door EVOLUTION is onze wekelijkse agendabezetting geregeld hoger dan 100 procent

Sjoerd Nieuwland was pionier wanneer het gaat om het gebruik van EVOLUTION. Al zes jaar gebruikt hij deze software voor tandartsen en inmiddels wil Nieuwland niet anders. De onderlinge communicatie verloopt gestroomlijnder dan ooit tevoren.

Compleet passende software

Het softwarepakket werd in 2010 aangeschaft door Tandzorg Twello omdat zij naarstig op zoek waren naar software die meeging met de laatste ontwikkelingen. Op een beurs raakte Nieuwland in aanraking met EVOLUTION.

Nieuwland: “De software die ik op dat moment gebruikte, was een zinkend schip. Ik was zo onder de indruk van het uitgebreide systeem van EVOLUTION, dat ik in overleg met mijn IT-beheerder nog diezelfde dag de software aanschafte.”

Overzichtelijk vooruit plannen

Nadat Nieuwland de software voor tandartsen introduceerde in zijn praktijk in Gelderland is de werkwijze compleet veranderd. Veel no-shows en lege plekken in de agenda zijn verleden tijd. “Door de automatische recalls verliezen we geen enkele patiënt uit het oog. Een week voor de afspraak wordt een herinnering per e-mail of sms verstuurd. Bovendien kunnen klanten hun eigen afspraken inplannen. Dit is ideaal voor bijvoorbeeld studenten die geen half jaar vooruit hun rooster kunnen bekijken.”

 

“Eventuele vervolgbehandelingen worden automatisch geregistreerd en doorgestuurd naar de balie assistent. Dit scheelt enorm veel werk.”
- Tandarts Sjoerd Nieuwland
 

Elk leeg gaatje opvullen

Door de software voor tandartsen van EVOLUTION is de agendabezetting in de praktijk gestegen naar 95 tot 100 procent. Wanneer het voor beide partijen beter uitkomt, wordt een korte afspraak in de pauze gepland. Hierdoor komt de agendabezetting geregeld zelfs boven de 100 procent uit. Doordat lege plekken in de agenda op een slimme en effectieve manier worden opgevuld, bestaan er geen loze kwartiertjes en ongewenste pauzes meer.

Adequate patiënteninformatie

De communicatie binnen de tandartspraktijk verloopt gestroomlijnder dan ooit tevoren. Van Nieuwland: “We sturen onderling veel chatberichten naar elkaar. Op deze manier hevelen we taken over en maken we afspraken voor elkaar.” Bovendien wordt een verstuurde mail naar of van een klant meteen gearchiveerd in de behandelkaart van de desbetreffende patiënt. Hierdoor is alle informatie altijd correct en up-to-date.

Duidelijk en ongecompliceerd

“De workflow manager geeft aan wanneer de patiënt naar de behandelkamer komt. Na afloop worden eventuele vervolgbehandelingen automatisch geregistreerd en doorgestuurd naar de balie assistent. De assistent hoeft vervolgens alleen maar de kolom met de behandelingen naar de agenda te slepen. Dit scheelt enorm veel werk en onduidelijkheid”, aldus Van Nieuwland.

 

Versterk de onderlinge communicatie. Met de software voor tandartsen van EVOLUTION wordt de bedrijfsvoering overzichtelijker dan ooit tevoren.  - Spreek vandaag nog met een expert!