Van een goede praktijk naar een geweldig bedrijf

Wat is er voor nodig om een goede praktijk in een geweldig bedrijf te veranderen?

Meer patiënten, volledige stoelbezetting, een gemotiveerd team? In een toenemende concurrerende markt is het antwoord waarschijnlijk een mix van deze factoren en wellicht nog veel meer. U heeft een zakenpartner nodig die u producten levert en oplossingen biedt die gericht zijn op uw praktijkperformance, zodat u zich kunt concentreren op uw kernactiviteit, klinische tandheelkunde. Software of Excellence staat klaar om u te helpen.

Het oproepen van patiënten

Een effectief recallsysteem is de ruggengraat van iedere succesvolle praktijk, omdat dit uw planning aanstuurt, de beschikbare stoeltijd optimaliseert en de behandelmix/uuropbrengst bepaalt. Een intensieve recall procedure is de beste manier om patiënten regelmatig te laten terugkomen – heeft u uw recall proces geautomatiseerd?

Aantrekken van nieuwe patiënten

Nieuwe patiënten blijft een van de meest uitdagende aspecten van praktijkvoering in een toenemend competitief milieu. U heeft gereedschap nodig om uw praktijk te promoten, benaderen van niet-terugkomende patiënten en voor het bijhouden van uw meest effectieve referentiemethodieken. 

Volledig benutten van uw stoelbezetting

Er zijn drie redenen waarom de bezetting van een behandelkamer niet altijd 100% is. No-shows, korte termijn annuleringen en ongeboekte tijd. U dient op de hoogte te zijn wat het euvel is en u heeft strategieën nodig om de negatieve impact te verminderen.  Het bijhouden en pro-actief verminderen van no-shows en automatisch vullen van vrijgevallen tijd is cruciaal.

Toename van behandelplanacceptatie

Onderzoek toont aan dat 80% van de praktijkomzet wordt gegenereerd door 12 behandelingen van 2 categorieën: hoog volume, lage opbrengst (zoals vullingen, controles, röntgenfoto’s); en laag volume, hoge opbrengst zoals restauratief kroon- en brugwerk. Om de laatste te laten toenemen heeft u gereedschap nodig die de acceptatie van uw behandelvoorstellen bevorderen.

Bijhouden van uw performance

Als u de performance niet meet is het uitermate moeilijk de aandacht te richten om de efficiency van uw praktijk te verbeteren. U heeft gereedschap nodig dat u inzicht geeft in hoe effectief u opereert tegen een scala van Key Performance Indicators en de capaciteiten om veranderingen door te voeren die een significante impact op uw winstgevendheid hebben.